Tipi Schwarzwaldcamp

Van Toscane naar Nederland vonden wij te ver om in een keer toen. Daarom heb ik op de terugreis voor drie nachten een tipi bij het Schwarzwaldcamp in het zwarte woud geboekt. Een kleinschalige natuurcamping met allerlei bijzondere accommodaties en gezellige vuurplaatsen.

Zwitserland

De kortste weg naar onze volgende camping was dwars door Zwitserland. Wat hebben we onze ogen uitgekeken in dit spectaculaire landschap!

Uitzicht Zwitserland

Schluchsee

Wij verbleven in Schluchsee, een klein plaatsje, vernoemd naar het meer waar het aan het ligt. Een mooie uitvalsbasis om te wandelen, zwemmen en kanoën.

Prieeltje Schluchsee
Schluchsee

De camping

De eerste dag na onze aankomst was wel even wennen. Het was zeventien graden en het regende de hele dag. Dat was toch wel even anders dan de veertig graden van Toscane! Bibberrrrr! Maar we hebben ons prima vermaakt. We hebben een rustig dagje in de tent doorgebracht, een korte wandeling gemaakt en we zijn lekker uit eten geweest.

Tipi in Schwarzwaldcamp

Uitkijktoren

De dag erna ben ik alleen op stap geweest. Ik heb een mooie wandeling gemaakt naar een uitkijktoren met prachtig uitzicht.

Paadje naar uitkijkpunt Schluchsee
uitzicht over Schluchsee
paadje zwarte woud

Campinggeluk

De dag erna zijn we met z’n vieren in een kano gestapt en hebben we een hoop lol gehad. De rest van de dag en avond hebben we het erg gezellig gehad bij ons kampvuur.

popcorn maken boven het kampvuur
Popcorn
Puntje slijpen
Worstjes roosteren
Barbecue
Vuurtje stoken

Cochem

Weer naar huis! We hebben genoten, maar hebben nu ook weer zin om naar huis te gaan. Maar niet zonder nog een laatste stop te maken in het prachtige Cochem, waar we de middag doorbrengen met struinen door de straatjes, ijs eten en afsluiten met een lekkere pizza.

Huis Cochem
Straatje Cochem
Vakwerkhuizen Cochem
Kasteel Cochem

De rest gemist?

Bekijk ook deel 1 en deel 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.