Eén keer per jaar gaan we er met z’n tweetjes op uit. Even tijd voor elkaar. Lekker relaxed een terrasje pakken, genieten van het zonnetje, een goed gesprek en lekker eten. En natuurlijk ook een mooie stad verkennen. Dit jaar gingen we een weekendje naar Sevilla. De stad van de keramiek, de iberico ham, het Real Alcazar, sinaasappelwijn en het Plaza de Espana.

Santa Cruz

Ons hotel stond in de sfeervolle wijk Santa Cruz. Vroeger de joodse wijk. Een plek waar je lekker kan rondstruinen over de kronkelstraatjes en de mooiste pittoreske pleintjes kan ontdekken. Overal zijn winkeltjes en tapasbarretjes te vinden tussen de sinaasappelbomen.

Tegelwerk Sevilla
Santa Cruz
iberico ham

Las Setas

Oftewel ‘de paddestoelen’. Een modern kunstwerk in Sevilla, geheel gemaakt van hout. Ze worden las setas genoemd omdat de vorm ervan doet denken aan paddestoelen. Voor een klein prijsje mag je naar boven en kun je genieten van het mooie uitzicht over de stad.

las setas

Plaza de Espana

Eén van de dingen die mij naar Sevilla gelokt heeft is de plaza de Espana. Dit halvemaanvormige plein ziet er betoverend uit en die moest ik in het echt zien. Het plein is in 1929 aangelegd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. En nadat je het plein gezien hebt kun je een rustige wandeling maken door het prachtige nabijgelegen Maria-Luisapark.

Plaza de Espana
Plaza de Espana
Plaza de Espana
Plaza de Espana
Plaza de Espana

Keramiek

Overal in Sevilla zie je keramiek. In het hotel, op straat, in de souvenirwinkels, op de plaza de Espana en in de paleizen. Niet te missen, een dankbaar onderwerp om te fotograferen en je aan te vergapen.

Plaza de Espana
Keramiek
Keramiek

Real Alcazar

Nog een van de dingen die je echt niet mag missen als je in Sevilla bent: het real Alcazar. Het koninklijk paleis, wat ook tegenwoordig nog gebruikt wordt door de koninklijke familie. Ik kan uren kijken naar al die bijzondere details, de doorkijkjes en prachtige tuinen. Leuk weetje: er zijn een aantal scenes van Game of Thrones opgenomen in dit paleis.

Real Alcazar
Real Alcazar
Real Alcazar
Real Alcazar

Mercado Lonja del Barranco

In een oude hal (waarschijnlijk ontworpen door Gustave Eiffel) zit sinds 2014 de Mercado Lonja del Barranco. Een moderne foodhal waar locals en touristen elkaar ontmoeten en gezamenlijk eten. Ik heb er warme herinneringen aan vanwege het heerlijke eten, de lekkere drankjes en de onverwacht goede gesprekken met volkomen onbekenden.

Mercado Lonja del Barranco

Casa de Pilatos

Een van de mooiste paleizen van Sevilla is Casa de Pilatos. Gebouwd in de 15e eeuw. Hier kijk je je ogen uit naar de mix van verschillende stijlen, de prachtige tuinen en al die bijzondere details.

Casa de Pilatos
Casa de Pilatos
Casa de Pilatos

Sevilla in de avond

’s Nachts komt de stad tot leven. De tapasbarretjes puilen uit. De touristen en locals gaan op pad en gaan met vrienden uitgebreid aan de tapas met een wijntje.

sevilla by night

Take me and lets go travel!

Nieuwsgierig naar mijn vorige reis? Check mijn blog over Normandië!

Warme groet,
Anneke

3 thoughts on “Sevilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.