Toscaans dorpje

We hebben een heerlijke week gehad in Oostenrijk. Nu is het tijd voor zon, zee, strand en lekker eten: Toscane!

Italië

Ik kom graag in Italië. Ik hou van de zon, de sfeer en de passie voor het lekkere eten. Toscane stond al heel lang op mijn lijstje en nu was het eindelijk zo ver: ik mocht het eens met eigen ogen zien! We verbleven op een mooie camping op een heuvel, met uitzicht vanuit het zwembad over het Toscaanse heuvellandschap. We verbleven in een safaritent, van alle gemakken voorzien.

Uitzicht vanaf het zwembad

Pisa

In Toscane kan het erg warm worden in de zomer. De dag dat wij naar Pisa gingen was het tegen de 40 graden. Veel in de schaduw blijven dus!

Toren van Pisa
Toeristen bij Pisa
Toren van Pisa
Straatje in Pisa
Rivier Pisa

Viareggio

Nadat we de beroemde scheve toren hadden bewonderd werd het wel tijd om even af te koelen. We zijn doorgereden naar Viareggio, waar we een strandset hebben gehuurd en de rest van de middag heerlijk aan het strand hebben doorgebracht. Toen het wat afkoelde lieten de Italianen zich ook zien en werd het gezellig op de boulevard.

Boulevard Viareggio

Wijntour

Ondanks de hitte mocht ik dit niet missen! Een wijntour langs drie verschillende wijnboerderijen in de regio. Met een busje (zonder airco) werden we met bij de boerderijen afgezet, waar we een rondleiding kregen en mochten proeven. We bleven vaak extra lang hangen in de wijnkelders, want daar was het heerlijk koel. Het was een gezellig groepje en naarmate de tour vorderde werd het steeds gezelliger…

Cipressen Toscane
Toscaans landschap
Wijnkelder
Producten boerderijwinkel
Weggetje Toscane

Lucca

Midden overdag zijn de stadjes uitgestorven, maar als de zon begint te zakken komen ze tot leven. Vandaag zijn we naar Lucca geweest op de sfeer in de stad op te snuiven en samen uit eten te gaan.

Kerk Lucca
Deur Lucca
Pleintje Lucca
Pleintje Lucca
Toren Lucca
Straatje Lucca

Pistoia

Onze camping stond vlakbij dit mooie stadje, waar we een gezellige wandeling hebben gemaakt.

Straatje Pistoia

Weer richting Nederland

Wat hebben we hier een heerlijke week gehad! Maar ook erg warm. We vertrekken nu weer richting Nederland, maar niet zonder een stop te maken in het Zwarte Woud. Lees het vervolg in mijn volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.