Maanden heeft het geduurd voordat ik weer eens op pad mocht voor Stichting Earlybirds. Iedereen was voorzichtig vanwege het corona virus, maar vandaag ben ik weer welkom in ziekenhuis de Tjongerschans voor een newborn reportage van Dries en Janne. Wat heb ik dit gemist en wat heb ik genoten van dit heerlijke stel!

Het is geen handen meer schudden bij binnenkomst, maar een zwaai van een afstandje en het mompelen van een paar namen. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik voel me meer dan welkom hier. Ik geef een korte uitleg en ga meteen aan de slag, want Dries en Janne krijgen al honger en beginnen al wakker te worden!

Dries en Janne zijn geboren met 34 weken en nu een weekje oud. Ze doen het ontzettend goed: Dries kan al helemaal zonder monitor en Janne drinkt al zelf uit de borst!

Tijdens het fotograferen werden ze verschoond, kregen ze borst en de fles en mochten ze nog even lekker nagenieten bij papa en mama op de buik. Altijd goed voor een hoop mooie plaatjes. 

Ik voelde me erg welkom bij dit vriendelijke, rustige stel en wens het gezin veel geluk en liefde! 

Het verhaal van de ouders

Met 34 weken en een beetje diende de komst van onze tweeling, Dries en Janne, zich plotseling aan. Omdat alle echo’s en metingen steeds buitengewoon goed waren, kwam de vroeggeboorte als een kleine verrassing. Na een vlotte maar heftige bevalling hebben ze een nachtje in de couveuse doorgebracht. Het bleken zulke sterke kindjes te zijn dat we de volgende dag al een gezinskamertje kregen, met gewone bedjes voor de baby’s. Als ouders konden we ons geluk niet op. 

Een paar dagen later begon de vermoeidheid toe te slaan en daarmee namen ook de zorgen toe. Janne bleek nog regelmatig moeilijkheden te hebben met ademen en moest voorlopig aan de monitor blijven. Dat was maar goed ook, want de verpleegkundigen kwamen dagelijks binnen om haar tot ademen te stimuleren, een enkele keer met het gebruik van beademingsapparatuur. Dat was geen leuke ervaring. 

Tijdens een voedingsmoment in de nacht kregen we van de verpleegkundige een flyer van de stichting Earlybirds. Wat een prachtige foto’s! De volgende dag hebben we ons daarvoor aangemeld en al vlot kregen we een reactie van Anneke, de fotograaf, en werd er een afspraak gemaakt. Ze heeft meegelopen met een klein stukje van onze dagelijkse routine en zag zo genoeg mogelijkheden voor mooie kiekjes. Het resultaat mag er wezen! Zo houden we aan deze stressvolle periode toch de mooiste herinneringen over. Hiervoor zijn we de stichting en de fotograaf erg dankbaar!  

Newbornreportage

Ben je zwanger of heb jij net een baby? Ik kom graag bij je thuis om tijdens een verzorgingsmoment mee te lopen met de dagelijkse bezigheden om een luchtige, ongedwongen reportage te maken. Kijk eens voor de mogelijkheden op deze pagina.

Meer zien?

Meer newborn reportages vind je onder andere hier en hier of op de blogpagina.

Warme groet,

Anneke van Vleeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.