Woensdag 17 maart rijd ik met een glimlach op mijn gezicht richting Heerenveen: ik mag weer een newborn reportage maken! Ik moet de earlybirdjes al maanden missen en ook nu ben ik nog niet welkom in de ziekenhuizen. Gelukkig is Ben niet te vroeg geboren en gewoon lekker thuis bij papa en mama.

Niet geheel onbekend

Voor de ouders van Ben ben ik niet helemaal een onbekende. Voor de zus van Mandy heb ik al eens eerder foto’s gemaakt. Haar enthousiasme heeft ze aangestoken en zo komt het dat ik op deze woensdagochtend bij ze op de thee zit.

Ik maak altijd graag even kennis voordat ik mijn fototoestel erbij pak. Ze vertellen me dat de weg hiernaartoe niet altijd makkelijk is geweest en dat ze hierdoor eigenlijk beseffen hoe bijzonder het is dat ze nu Ben hebben. Ik zie het aan ze: het geluk straalt er vanaf.

Flesje

We kletsen nog even verder en dan is het tijd voor een flesje. Ben geeft aan dat hij honger heeft en papa maakt alvast wat voor hem klaar. Maar eigenlijk vindt Ben dat niet snel genoeg gaan en dat laat hij dan ook met veel bombarie weten.

Gelukkig kan papa heel goed flesjes klaarmaken en duurt het niet lang voordat hij dan eindelijk krijgt wat hij wil. Heerlijk ligt hij bij mama van zijn flesje te genieten.

Schone broek

Wanneer alle melk met grote slokken naar binnen is gewerkt is het tijd voor een schone broek. Nu mag ik een kijkje nemen is Bens eigen paleisje: wat een prachtige kamer! Uitgevoerd in zacht groen en van alle gemakken voorzien. Hij is nu helemaal tevreden, laat zich rustig uit zijn kleren helpen en een schone luier omdoen. Papa vertoont hier even zijn kunsten en ik ben onder de indruk hoor: hij is al volleerd! “Dat moest ook wel”, vertelde hij, “want ik dat kwam de eerste weken allemaal op mij neer”. Mandy had een zware herstelperiode, maar gelukkig gaat ze nu met grote stappen vooruit.

Tien vingertjes en tien teentjes

Het leukste aan zo’n kleine vind ik altijd de details. Ik kan uren staren naar die ieniemienieteetjes, kleine handjes en schattige haartjes. Ook altijd leuk om op de foto te zetten.

Familiekiekjes

Wanneer Ben weer helemaal schoon en fris is maken we nog even een paar foto’s van het hele gezin. Die horen er natuurlijk ook bij!

Al met al heb ik een heel gezellige ochtend met jullie gehad. Ik vond het erg leuk om Ben te leren kennen en vast te mogen leggen. Ik zie dat er zo veel liefde is in dit gezin: geniet van elkaar en heel veel geluk samen!

Newbornreportage

Zit jij er ook aan te denken om je kleine spruit vast te laten leggen op de gevoelige plaat? Kijk dan eens voor meer inspiratie en informatie op de volgende pagina’s: newborn lifestyle reportage en Mette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.