Eigenlijk kun je overal mooie foto’s maken, maar op sommige locaties worden ze nét even iets mooier. In dit artikel laat ik je mijn favoriete fotolocaties zien. Laat je inspireren en misschien weet jij er nog een paar voor mij?

In het bos/park

Een van mijn favoriete fotolocaties is in het bos of park. Zo kom ik regelmatig in het Koepelbosch, waar heel veel mogelijkheden zijn met bruggetjes, doorkijkjes en speelmogelijkheden voor kinderen.

Ook de Nieuwe Aanleg in Wolvega is erg leuk. Vooral nu deze is uitgebreid en je dus mogelijkheid hebt voor heel ‘groene’ foto’s met een bruggetje en leuke paadjes en daarnaast nog foto’s met een heel weidse, ruimtelijke achtergrond.

Maar in principe is elk bos of park wel geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar Appelscha, Oranjewoud of Katlijk.

De duinen of heide

De Kale duinen in Appelscha is ook een van mijn favoriete locaties. De weidsheid ervan vind ik erg mooi op foto’s. Zo gaat alle aandacht naar de modellen. En voor kinderen is het een enorme zandbak: wat wil je nog meer!

Bij een haven

Bij een haventje zijn altijd mooie plekjes om foto’s te maken. Met bootjes op de achtergrond, op een stijger, of met uitzicht over het weidse water.

Lekker thuis

Met een pasgeboren baby is het heerlijk als je lekker thuis kan blijven. Ook daar zijn altijd mooie plekjes te vinden waar je goede foto’s kan maken.

Bij een plas of meertje

Je kunt ook heel leuk foto’s maken bij het water. Zo maak ik wel eens foto’s bij de Vlinderplas achter het van der Valk hotel of bij de Spokeplas in Noorwolde.

In een stad of dorpje

Denk bijvoorbeeld aan Lemmer of Sloten. Er zijn veel pittoreske dorpjes en stadjes te vinden en deze kunnen een heel leuke achtergrond zijn voor een fotoshoot.

Industrieel

Als je stoere foto’s wilt is het leuk om een industriële omgeving op te zoeken. Misschien weet je een vervallen (fabrieks)pand te vinden of heb je contacten met iemand die een stoere locatie bezit?

Bij de molen

Bij het molentje ‘de Gooyer’ richting de Blesse maak ik ook altijd graag foto’s. Het is een romantische omgeving, met ook de mogelijkheid om iets ‘strakkere’ foto’s te maken op het bruggetje een eindje verderop.


Inspiratie

Ik hoop dat je hier leuke inspiratie op hebt kunnen doen voor een geschikte locatie voor jouw fotoreportage. Heb jij misschien nog ideeën voor mij? Voel je vrij om ze hieronder met me te delen!

Fotoreportage

Enthousiast geworden van al die leuke locaties? Je kunt me altijd even een berichtje sturen om jouw wensen en ideeën met me te bespreken!

Warme groet,

Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.