Vanwege corona was de bruiloft al eens uitgesteld, maar hun wachten werd beloond en eindelijk op 14 augustus was het dan toch zo ver: Sonja en Ferencz stapten in het huwelijksbootje! Ik verzorgde de bruidsfotografie in en rond Wolvega.

De voorbereiding

14 augustus begint al warm. Ik sta ’s ochtends vroeg bij Ferencz voor de deur. Die is al druk bezig met de voorbereidingen, geholpen door zijn ouders en zus. Voor ik het weet vloeien de eerste tranen al. De laatste details worden gecontroleerd en het pak wordt nog even recht getrokken: Ferencz is er klaar voor.

Ook Sonja is al druk in de weer wanneer ik daar aan kom. De make-up zit er al op en de jurk hangt klaar. Nog snel even een paar foto’s van de ringen en het aankleden voordat Ferencz haar op komt halen.

Ritje met de koets

Sonja en Ferencz pakken groots uit vandaag. Hij komt aan met een heuze koets en vier paarden. Wat een plaatje! Nadat Ferencz Sonja heeft opgehaald en ze elkaar uitvoerig hebben bewonderd, gaan ze (via haar werk) op weg naar de Oevertuin in de Blesse. En wat is het daar prachtig!

Fotoreportage

Dit is voor mij als fotograaf een ideale plek om mee te werken. Overal bloemen, doorkijkjes en groen. Er zijn mooie bruggetjes en zitjes, genoeg om je uit te leven en de mooiste foto’s te schieten. Het wordt inmiddels een stuk warmer en het zweet loopt me over de rug. Ook Ferencz heeft het erg warm, maar als we rustig aan doen gaat het prima.

Na een tijdje hebben we het wel gezien in de Oevertuin en is het tijd voor pauze. De lunch is goed verzorg bij Pieter Poot. Iedereen kan weer even bijtanken en opfrissen.

Dan is het tijd om zo langzaamaan weer richting Wolvega te gaan. Maar niet zonder eerst te stoppen bij de Gooyer om foto’s te nemen met de paarden en de bruidskinderen. Iedereen doet het geweldig en al snel zijn we weer onderweg.

Omdat we in dit tempo te vroeg aan zouden komen bij het gemeentehuis maken we ook nog even een korte stop bij de Nieuwe Aanleg. Ook hier kunnen we nog een paar mooie plaatjes schieten.

Trouwen

Dan komt de stoet aan bij het gemeentehuis. De ambtenaar staat ze al op te wachten en al snel heeft iedereen een plaatsje (op anderhalve meter) gevonden. De muziek gaat aan, de bruid komt binnen met haar vader en de tranen beginnen alweer te stromen. Wat een prachtig moment!

De ceremonie werd lekker luchtig gehouden en de bruidskinderen werden er leuk bij betrokken. Zie ze eens trots zijn op hun ringen!

Feest

En dan is het tijd voor een feestje! De hele stoet gaat richting Pieter Poot voor een hapje, drankje en een heerlijk lopend buffet. Als toetje is er een ijsbruidstaart, die natuurlijk volgens traditie wordt aangesneden door het bruidspaar. Als kers op de taart zingt het bruidsmeisje nog een mooi liedje voor het bruidspaar, waarna het voor mij tijd is om te gaan. Ik heb vandaag genoten en met heel veel plezier foto’s gemaakt!

voorbereiding bruidegom
emoties op de trouwdag
bruidegom klaar voor vertrek
trouwringen
voorbereiden bruid
bruid
paard en koets
first look
bruidspaar onderweg in de koets
bruidspaar
bruidspaar onderweg met paarden en koets
bruidsboeket
bruidspaar reportage
bruidspaar reportage
bruid shoot
bruidegom shoot
bruidspaar foto's
portret bruid
bruidskinderen
bruidskinderen
bruidspaar met bruidskinderen in koets
bruidspaar met bruidskinderen
bruidsboeket op de voorgrond
bruidskinderen op de voorgrond
bruidspaar zwart-wit
bruidspaar molen
bruidspaar
bruidegom wachten
bruidspaar ceremonie
bruidspaar ceremonie
bruidskinderen ceremonie
bruidspaar ja-woord
bruidspaar ringen
lopend buffet
bruidstaart aansnijden
elkaar voeren
emoties bruidspaar
knuffel bruidsmeisje

Bruidsfotografie

Ga jij zelf trouwen en wil je ook graag een mooie reportage van de dag? Kijk snel naar de mogelijkheden op deze pagina!

Meer inspiratie

Meer foto’s bekijken? Bekijk ook eens de trouwreportage van Arjen en Sabina of de loveshoot die ik eerder van Sonja en Ferncz maakte.

Warme groet,

Anneke van Vleeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.