voetjes

Wat een droppies, deze twee dames! Op dinsdag 21 augustus maak ik kennis met Lotte en Sofie en hun ouders voor een earlybirds reportage. Het wordt een gezellige ochtend met een mooie fotoserie als resultaat.

Van de ouders

Op 2 augustus 2023 zijn onze twee meisjes Lotte en Sofie geboren! Na een voor ons toch wel turbelente zwangerschap waren we erg blij om ze te zien. Lotte en Sofie zijn in het Medisch Centrum Leeuwarden geboren en hadden wel wat moeite met opstarten. Ze waren dan ook 5 weken te vroeg geboren. De lieve verpleegkundigen in het MCL attendeerden ons op Stichting Earlybirds. Als je niet in aanraking komt met prematuur kindjes ken je de stichting vast niet en dan is het erg fijn dat iemand het tegen je zegt. Ondanks dat wij niet zo van de fotoshoots zijn vonden we de foto’s op de social media van de Earlybirds er erg mooi uit zien. Wij hebben toen besloten om ons aan te melden voor de fotosessie. Al snel nam Anneke, de fotografe, contact met ons op. We hebben een datum gepland en gelukkig was Anneke zo flexibel dat ze naar het Nij Smellinghe in Drachten kon komen. Lotte en Sofie zijn hier naartoe overgeplaatst omdat ze dan een stukje dichter bij huis zijn en dat is voor ons wat fijner.

rustgevende handen
bij papa in de armen
samen in bad

Op 21 augustus kwam Anneke langs in het Nij Smellinghe. Wij hebben de kinderen verzorgd en een badje gegeven. Het was erg lachwekkend want de kinderen wilden niet altijd even goed meewerken. Voor ons is de verzorging inmiddels al een gewoon iets in ons dagelijks leven, maar toch zie ik op de foto’s van Anneke de kleine dingen die je al snel mist. De foto’s zijn ontzettend mooi geworden en totaal niet gemaakt en geposeerd. Mocht je ooit in de positie komen en de mogelijkheid krijgen voor de fotosessie dan raden wij dat zeker aan!

Inmiddels zijn de snoertjes, piepjes en sondes allemaal weg en mogen we zoals het nu lijkt vandaag naar huis. Lekker genieten met ons vieren! 

eigenwijsje is bad
bijkomen bij mama
even bij elkaar

Van de fotografe

Vroeg in de ochtend van dinsdag 21 augustus kom ik aan bij ziekenhuis Nij Smellinghe om de mooie Sofie en Lotte te fotograferen. Hun vader staat buiten al op me te wachten en samen lopen we naar de kamer waar de dames liggen. We hebben rustig even de tijd om kennis te maken en de kleintjes te bewonderen.

Vandaag mogen ze in bad. Wat een feest! Ingebakerd in doeken liggen ze heerlijk te genieten. Als ze even bij elkaar liggen zie je meteen dat ze op elkaar reageren. Na het badje krijgt Sofie een flesje en Lotte sondevoeding. Uitgeteld liggen ze bij papa en mama in de armen na te genieten.

Het gaat erg goed met ze. De tweeling is geboren met 34 weken met een keizersnee. Inmiddels liggen ze in een bedje en ligt Sofie niet meer aan de monitor. Nog even doorzetten en dan lekker met papa en mama mee naar huis!

Stichting Earlybirds

Deze foto’s zijn gemaakt in opdracht van Stichting Earlybirds

Newborn fotografie

Lig jij niet in het ziekenhuis met een prematuurtje, maar wil je wel graag een mooie fotoreportage laten maken? Dat kan! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Warme groet,
Anneke van Vleeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.