Op dinsdag 19 maart kom ik bij Nij Smellinghe om foto’s te maken van de kleine Nolah. De vader van Nolah staat me al op te wachten bij de ingang en eenmaal op de kamer maak ik ook kennis met moeder en dochter.

Van de ouders

Dolgelukkig waren wij na een positieve zwangerschapstest, na een lang traject was het dan eindelijk gelukt. De eerste weken van de zwangerschap waren spannend, totdat we voor het eerst jou hartje hoorde op de echo. Toen waren we gerustgesteld. De zwangerschap liep voorspoedig. Ik had weinig klachten en werkte dan ook nog 40 uur per week.

Op 29 februari moest ik voor controle naar de verloskundige. De afgelopen nachten had ik slecht geslapen vanwege jeuk over mijn hele lichaam. De verloskundige gaf aan om even een controle in het ziekenhuis te doen voor een groei echo en een bloedonderzoek. Uit het bloedonderzoek bleek dat ik extreem hoge galzuren en leverwaarden had, wat schadelijk was voor de baby. Het ziekenhuis besloot op mij op te nemen om moeder en kind in de gaten te houden. Die avond gebeurde het totaal onverwachtse, mijn vliezen braken spontaan. Met weeënremmers en longrijping hebben ze geprobeerd om jou nog lekker in mijn buik te houden. Maar je wist dat het niet veilig was daar. En de volgende ochtend met precies 32 weken ben je geboren. Ons lieve klein meisje Nolah had moeite met ademhalen en heeft 1 week op de NICU gelegen aan de beademing. Maar ons kleine vechtertje mocht na een week overgeplaatst worden naar de kinderafdeling om verder te groeien. En hopelijk mag je snel met papa en mama mee naar huis.

Deze periode heeft zoveel geleerd over kracht, hoop en het onverwachte. Het heeft ons geleerd om te vertrouwen, los te laten en positief te blijven. Je bent ons kleine vechtertje en samen staan we sterk.

Van de fotograaf

Nolah is geboren met 32 weken en doet het sindsdien heel goed. Ze ligt inmiddels in een bedje en begint al uit de fles te drinken. De rest van de voeding gaat via de sonde en ze ligt aan de monitor om haar goed in de gaten te kunnen houden.

Het is een gezellig drukke ochtend, waarin uitleg wordt gegeven over het geven van de fles, het geven van sondevoeding en ook de co-assistente nog even langs komt. Ondanks alle drukte blijven de ouders er relaxed onder.

Heel veel geluk en liefde.

Stichting Earlybirds

Deze foto’s zijn gemaakt in opdracht van Stichting Earlybirds.

Newborn fotografie

Lig jij niet in het ziekenhuis met een prematuurtje, maar wil je wel graag een mooie fotoreportage laten maken? Dat kan! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Warme groet,
Anneke van Vleeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.