Woensdag 6 december mocht ik een reportage maken van Amiira. Amiira is geboren met 28 weken en 3 dagen. Nu is ze 35 weken.

Deze sterke meid heeft er al een hele reis op zitten. Vanwege zwangerschapsvergiftiging is Amiira geboren met 28 weken en 3 dagen in het UMCG. Nu ze voldoende is aangesterkt, mag ze verblijven in het MCL. Dit is al een stukje dichter bij huis voor haar ouders.

Moeder voelde zich vanaf 20 weken zwangerschap niet goed. Eerst kreeg ze vocht in haar voeten. Haar bloeddruk was te hoog en er bleken eiwitten in de urine te zitten. Ook kreeg ze pijn onder in haar buik. Ze is ermee naar de verloskundige gegaan, die haar doorstuurde naar het ziekenhuis. Vervolgens heeft ze een aantal dagen in het UMCG gelegen ter observatie. Toen Amiira sterk genoeg was en de zwangerschap te bedreigend werd voor moeder, is ze met een keizersnee gehaald.

Amiira maakt het momenteel goed. Ze groeit goed en gaat met kleine stapjes vooruit. Ze krijgt nog ondersteuning voor de ademhaling, omdat het nog te vermoeiend is om het zelf te doen. Tijdens het fotograferen was ze erg wakker en alert.

Amiira, welkom in dit lieve, warme en zorgzame gezin. Geniet van elkaar!

Veel geluk en liefde.

Anneke

amiira earlybirds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.